AGF Monitor week 32

0
Leestijd: < 1 minuut

We pikken de draad weer op na een aantal weken vakantie. En meteen valt iets op: de enorme prijsstijging van het Lidl-mandje met AGF-hardlopers (+36,4%). het lijkt wel of Lidl deze week de vertrouwde karrenvracht aan promoties is vergeten. Het zijn er deze week welgeteld twee. Maar ondanks de meer dan forse prijsstijging heeft Lidl nog altijd het op één na laagst geprijsde mandje.

Het laagst geprijsde mandje met de populairste AGF-producten is dat van Dirk. De prijsafstand tussen dat mandje en het hoogst geprijsde mandje is deze week 41%. De gemiddelde prijs van de mandjes ligt nu op € 28,67 en dat is 5,9% hoger ten opzichte van vorige week.

Deze week heeft Albert Heijn met zeven promoties het hoogste aantal afprijzingen binnen het gemeten mandje van AGF-producten. Dirk volgt met vier promoties, Plus heeft er drie. Jumbo, Picnic en Lidl hebben ieder twee promoties.

(Elstar-appelen en Conference-peren zijn buiten de prijsvergelijking gelaten vanwege een gebrek aan beschikbaarheid)

Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.