AGF Monitor week 33

0
Leestijd: < 1 minuut

Na twee weken afwezigheid in verband met vakantie, hierbij weer een actuele AGF Monitor. Bij Lidl is duidelijk merkbaar dat de vakantieperiode nog niet voorbij is. In het hier gemeten mandje met de 25 populairste AGF-producten heeft Lidl namelijk geen enkele aanbieding (daar waar het doorgaans het meest actief is met promoties).

Bij de andere formules zijn er wel aanbiedingen; vier bij Plus, bij Albert Heijn en Jumbo drie (ieder) en Picinuc één (250 gram cherrietomaatjes voor € 0,80). Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Mede door het ontbreken van promoties stijgt de prijs van het Lidl-mandje aanzienlijk, al blijft het nog steeds (ruim) de goedkoopte. Wat wel gebeurt is dat de prijsafstand tussen de goedkoopste en de duurste formule deze week maar 8% bedraagt. Bijzonder is ook dat het Jumbo-mandje maar amper goedkoper is dan dat van AH en Picnic.

(De meting van deze week is niet compleet: Elstar-appelen zijn bij Plus en Lidl niet beschikbaar en Conference-peren ontbreken bij Lidl.)

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.