AGF Monitor week 33

0
Leestijd: < 1 minuut

De forse prijsverhoging van het Lidl-mandje van vorige week was niet eenmalig. Het mandje met AGF-hardlopers blijft ongeveer op hetzelfde ‘hoge’ prijsniveau gehandhaafd bij een voor Lidl zeer laag aantal promoties. Daardoor heeft Dirk deze week opnieuw – en met afstand – het laagst geprijsde mandje.

De gemiddelde prijs van de mandjes ligt deze week op € 28,23 en dat is zo’n anderhalve procent lager dan vorige week. De prijsafstand tussen het laagst en hoogst geprijsde mandje is met 47% zonder meer fors te noemen.

Aan het promotiefront blijft het vooralsnog rustig. Lidl gaat met drie afprijzingen binnen de gemeten AGF-producten qua aantal promoties gelijk op met Albert Heijn en Jumbo. Plus en Dirk hebben er ieder twee, terwijl Picnic het deze week bij één promotie laat.

(Elstar-appelen en Conference-peren zijn buiten de prijsvergelijking gelaten vanwege een gebrek aan beschikbaarheid)

Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.