AGF Monitor week 35

0
Leestijd: < 1 minuut

Het is deze week volop komkommertijd, aangezien drie van de vijf hier gevolgde formules deze week komkommers in de aanbieding hebben. Bij Albert Heijn en Lidl voor € 0,59 per stuk en bij Plus twee voor € 0,99. Voor het overige is het rustig aan het promotiefront. In totaal tellen we deze week slechts zeven aanbiedingen in de 25 populairste AGF-producten.

Aanbiedingen Lidl: 4
Aanbiedingen Albert Heijn: 1
Aanbiedingen Jumbo: 1
Aanbiedingen Plus: 1
Aanbiedingen Picnic: geen
Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Kijken we naar de prijsontwikkeling, dan zien we Albert Heijn, Jumbo en Picnic neerwaarts bewegen, terwijl bij de overige formules de prijs van het gemeten mandje stijgt. Het Jumbo-mandje is nu wel weer goedkoper dan dat van Plus. De prijsafstand tussen de goedkoopste en duurste formule daalt naar 13% (vorige week 16%).

(De meting van week 35 is opnieuw niet compleet: Elstar-appelen ontbreken bij Lidl en Plus en Conference-peren ontbreken dit keer bij Plus.)

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.