AGF Monitor week 35

0
Leestijd: < 1 minuut

De opvallendste ontwikkeling binnen de meest gekochte AGF-producten is de forse daling van de prijs van het Plus-mandje. Plus nadert tot op 4% het prijsniveau van discounter Lidl (waar de prijs van het mandje deze week juist behoorlijk stijgt). De prijsafstand tussen het hoogst en laagst geprijsde mandje komt deze week uit op 14%, een daling van 2% ten opzichte van vorige week.

De gemiddelde prijs van het mandje met de populairste AGF-producten ligt deze week op € 32,95, een daling van € 0,90 ten opzichte van vorige week.

Kijken we naar de promoties van deze week, dan kunnen we vaststellen dat de prijsduikeling bij Plus niet wordt veroorzaakt door overmatig actiegeweld (alleen bloemkool en pitloze druiven in de aanbieding). Wellicht dat hier de uitbreiding van het assortiment Laagblijvers (vaste lage prijzen) doorwerkt. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

(Elstar-appels en Conference-peren zijn deze week opnieuw uit de vergelijking gehaald omdat deze niet bij alle formules verkrijgbaar zijn.)

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.