AGF Monitor week 35

0
Leestijd: 2 minuten

Om het laagst geprijsde mandje met AGF-hardlopers te hebben hoeft je niet vele euro’s onder de prijs van je concurrent te gaan zitten. Een paar euro (€ 3,41 om precies te zijn) is voldoende. Dat althans lijkt de gedachte te zijn geweest bij Dirk. De prijsafstand met Lidl is nog aanzienlijk, maar niet meer zo groot als de afgelopen weken. Lidl houdt vooralsnog vast aan een hoger prijsniveau en de prijs van het Lidl-mandje stijgt deze week ook nog verder.

Per saldo stijgt de gemiddelde prijs van de mandjes met de populairste AGF-producten deze week met 0,3% tot € 29,05. De prijsstijging wordt gedempt door lagere prijzen bij Albert Heijn, Jumbo en Plus. Met name door de prijsbeweging van Dirk daalt de prijsafstand tussen het laagst en hoogst geprijsde mandje aanzienlijk, en wel van 36% (week 34) naar 24% (week 35).

Opnieuw is het Albert Heijn dat binnen de gemeten AGF-producten de meeste promoties heeft. Maar liefst negen hebben de prijsmeters van Pricing Experts er geteld (AH heeft de Hamsterweken toch weer van stal gehaald, red.). De overige formules doen het aanzienlijk rustiger aan: Jumbo heeft er vier, Lidl drie, Plus en Dirk hebben er ieder twee. Picnic heeft er deze week geen. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

(De bekende manco’s – Elstar-appelen en Conference-peren – duren voort, dus deze producten zijn opnieuw buiten de meting gelaten)

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.