AGF Monitor week 36

0
Leestijd: < 1 minuut

Draaien deze week alle hier gevolgde formules gelijktijdig aan de prijsknop (en in dezelfde richting)? Nee, na vele weken zijn Elstar-appels en Conference-peren weer bij alle formules beschikbaar en dus meegenomen in de prijsvergelijking. Dat resulteert in een fors hoger geprijsd mandje van meest gekochte AGF-producten.

Vergelijken met vorige week heeft niet zoveel zin, maar we kunnen natuurlijk wel iets zeggen over de prijsafstand tussen de laagst en hoogst geprijsde formule (voor wat betreft ons AGF-mandje) van deze week. Die komt uit op 10%. Opvallend is dat de forse prijsduikeling bij Plus van vorige week weer nagenoeg ongedaan gemaakt is.

Wat verder vooral opvalt is het aantal promoties bij Lidl. Dat is er deze week welgeteld één (Conference-peren). Deze week zijn het Albert Heijn en Plus die de meeste aanbiedingen binnen de top-25 AGF-producten hebben: ieder drie. Jumbo heeft twee promoties en Picnic heeft er deze week geen. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.