AGF Monitor week 36

0
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe oogst is binnen! Elstar-appelen en Conferece-peren zijn weer overal beschikbaar en dat betekent dat ons mandje met AGF-hardlopers voor het eerst sinds meer dan 20 weken compleet is. Het betekent ook dat de gemiddelde prijs van de gemeten mandjes deze week flink omhoog schiet, van € 29,05 (week 35) naar € 34,64 (week 36)

Tegelijk met de prijsstijging vanwege het weer compleet maken van het mandje, zien we dat de prijzen van de afzonderlijke mandjes duidelijk naar elkaar toe bewegen. De prijsafstand tussen het hoogst en laagst geprijsde mandje daalt dan ook verder, van 24% (week 35) naar 17% (week 36). Let wel, die prijsafstand was een paar weken geleden nog bijna 50%.

Aan het promotiefront is het nog altijd vrij rustig. De prijsmeters tellen binnen het gemeten mandje de meeste promoties deze week opnieuw bij Albert Heijn: vijf. Lidl en Jumbo hebben ieder drie aanbiedingen, Dirk twee en Plus en Picnic hebben deze week geen promoties binnen het mandje met de populairste AGF-producten. Bloemkool is deze week bij drie van de zes gevolgde formules in promotie.

Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.