AGF Monitor week 37

0
Leestijd: 2 minuten

In een eigen publicatie op LinkedIn vraagt Pricing Experts, het bedrijf dat wekelijks de prijzen van ons mandje met AGF-hardlopers meet, zich af of de prijzenslag tussen Lidl en Dirk in AGF voorbij is. Dat valt te bezien, maar duidelijk is nu wel dat Lidl het einde van de zomervakanties/back to school niet heeft aangegrepen voor een offensief, waarmee het Dirk in positie brengt om de voordeligste in AGF te zijn.

Niet alleen is de prijsafstand tussen het hoogst en laagst geprijsde in de afgelopen weken drastisch kleiner geworden (deze week 15%,), ook de afstand tussen Lidl en Dirk is aanzienlijk verkleind. De gemiddelde prijs van de mandjes met de meest verkochte AGF-producten komt nu uit op € 34,62, twee cent lager dan vorige week.

Het is weer Albert Heijn dat deze week de meeste promoties binnen het gemeten mandje heeft, dit keer wel direct gevolgd door Lidl met zes afprijzingen. Plus heeft deze week vijf promoties, Dirk vier en Jumbo drie. In het Picnic-mandje zijn deze week geen aanbiedingen gevonden. Snoeptomaatjes zijn deze week bij vier van de zes gevolgde formules in de aanbieding.

Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.