AGF Monitor week 38

0
Leestijd: < 1 minuut

Een belangrijk verschil met de voorbije weken is dat Lidl weer helemaal terug is aan het promotiefront; de prijsmeters hebben deze week namelijk tien promoties geteld binnen de 25 meest gekochte AGF-producten. Mede daardoor loopt de prijsafstand tussen de laagst en hoogst geprijsde formule weer wat op, van 7% (week 37) naar 9%.

Verder zien we dat de prijs van het Plus-mandje weer eens onder de prijs van het Jumbo-mandje duikt en dat de mandjes van Albert Heijn en Picnic deze stijgen daar waar de andere mandjes in prijs dalen. De gemiddeld prijs van de mandjes komt deze week op uit op € 39,01 en dat 1,7% lager dan vorige week.

Zoals gezegd heeft Lidl deze week weer flink wat AGF-promoties. Jumbo en Plus stellen daar met ieder drie aanbiedingen nog het meest tegenover. AH beperkt het deze week tot twee promoties, terwijl Picnic er één heeft. Conference-peren zijn deze week bij vier van de vijf formules in de aanbieding waarbij AH de laagste prijs heeft (€ 1,25 per kilo) en – opvallend genoeg – Lidl de hoogste (€ 2,19 per kilo). Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.