AGF Monitor week 39

0
Leestijd: < 1 minuut

Wat valt deze week op? Om te beginnen dat Plus de prijs van het Lidl-mandje tot op € 0,43 is genaderd. De prijsafstand tussen Lidl – doorgaans de goedkoopste met het mandje van 25 AGF-hardlopers – en een andere formule is nog niet vaak zo klein geweest. Het AH-mandje komt deze week als hoogst geprijsd uit de bus, ook omdat de prijzen bij zowel Jumbo als Picnic dalen. De prijsafstand tussen de goedkoopste en duurste formule is ten opzichte van vorige week wel gedaald, van 11% naar 7%.

Kijken we naar de aanbiedingen, dan zien we het gebruikelijke beeld. Lidl is weer het meest actief met promoties met zeven van de 25 gemeten producten in de aanbieding. Lidl wordt gevolgd door Plus en Picnic met ieder vier aanbiedingen. Jumbo en Albert Heijn hebben er ieder twee. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Het vaste mandje met de 25 populairste AGF-producten is deze week bij alle formules compleet.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.