AGF Monitor week 39

0
Leestijd: < 1 minuut

En daar gaat Plus weer. Wist Plus vorige week nog de prijs van het mandje van Lidl met AGF-hardlopers het dichtst te benaderen, deze week schiet het Plus-mandje in prijs weer hard omhoog. Door deze beweging en de daling in prijs van het Lidl-mandje loopt de prijsafstand tussen de laagst en hoogst geprijsde formule gevoelig op, van 9% (week 38) naar 14%.

En daar waar Plus omhoog beweegt is het nu Albert Heijn dat de prijzen van de gemeten AGF-hardlopers flink verlaagt. De gemiddelde prijs van de mandjes ligt deze week op € 39,06 en dat is 0,15% hoger dan vorige week.

Bij de promoties zien we weer het vertrouwde beeld met Lidl dat de meeste afprijzingen heeft. 11 in totaal. AH en Picnic volgen op ruime afstand met drie promoties, terwijl Jumbo en Plus er ieder twee hebben. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.