AGF Monitor week 4

0
Leestijd: 2 minuten

De meest opvallende prijsbeweging zien we deze week bij Plus. Het Plus-mandje met AGF-hardlopers beweegt in één ruk van de bovenkant van het prijsspectrum naar de directe omgeving van het Lidl-mandje. De prijsdaling van € 3,71 oftewel 9,4% ten opzichte van vorige week is ronduit fors. De beweging gaat gepaard met een voor Plus ongewoon hoog aantal promoties (zie hieronder).

De gemiddelde prijs van de mandjes met de meest populaire AGF-producten komt deze week uit op € 37,25, wat 2,2% lager is dan vorige week. De prijsafstand tussen het laagst (Dirk) en hoogst (Picnic) geprijsde mandje komt deze week uit op 21% (week 3 19%).

Bij Plus telden de prijsmeters deze week maar liefst acht promoties, al weet Lidl dat aantal nog te overtreffen met tien aanbiedingen. Albert Heijn volgt met zes promoties, Dirk heeft er vier, Jumbo drie en Picnic twee. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.