AGF Monitor week 40

0
Leestijd: 2 minuten
Een interessante editie van de AGF Monitor, want in hoeverre doen de recente prijsverlagingen bij Jumbo zich deze week voelen in de prijsontwikkeling van het mandje met 25 AGF-hardlopers? We constateren in ieder geval dat de prijzen bij Jumbo en Plus, de partijen die tot dusver zijn overgegaan tot prijsverlagingen, deze week merkbaar omlaag gaan. Bij Albert Heijn, dat nog niet heeft gereageerd op de lagere prijzen bij Jumbo, zien we de prijzen deze stijgen. Hetzelfde geldt voor Lidl. De prijsafstand tussen de goedkoopste en duurste formule daalt deze week overigens naar 15%.
Kijken we naar de prijsverlagingen bij Jumbo, dan gaat het vooral om houdbare producten, voornamelijk onder huismerk. Toch zijn er wel degelijk een aantal AGF-producten bij betrokken: tomaten, paprika, bloemkool, witlof en rucola-melange (die laatste maakt overigens geen deel uit van deze meting). Maar omdat het bij Jumbo om nieuwe lage prijzen gaat zien we de prijsverlagingen niet terug als promotie. In het aantal promoties gaan AH en Lidl met ieder zeven aanbiedingen deze week voorop.
Jumbo had tot en met afgelopen dinsdag nog twee meerstuksaanbiedingen – in frambozen en witte pitloze druiven. De vraag is of Jumbo vanaf nu volledig op vaste lage prijzen (EDLP) wil inzetten. Plus heeft deze week drie promoties in de top-25 AGF-hardlopers. In het geval van bloemkool (€ 1,- per stuk)zou dat een reactie op Jumbo kunnen zijn (€ 1,25 als nieuwe lage prijs). De details van de aanbiedingen en een overzicht alle actuele prijzen is te vinden op: FP+
Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.
Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.