AGF Monitor week 40

0
Leestijd: < 1 minuut

Plus verlaagt de prijzen van het mandje met AGF-hardlopers, terwijl Lidl de prijzen juist opschroeft. Als gevolg daarvan daalt de prijsafstand tussen het hoogst en laagst geprijsde mandje deze week gevoelig, van 14% naar 8%. En en passant heeft Picnic nu het duurste mandje. Behalve bij Plus daalt ook de prijs van het Jumbo-mandje, al is die daling aanzienlijk kleiner.

De gemiddelde prijs van de mandjes met meest verkochte AGF-producten komt deze week uit op € 38,96 en dat is toch 0,26% lager dan vorige week. Opvallend ook: Albert Heijn zit € 0,85 onder die gemiddelde prijs en is Lidl nu het dichtst genaderd.

Dat geldt niet voor het aantal promoties, aangezien Lidl er deze week weer tien daar waar AH maar ook Jumbo en Plus het met vier aanbiedingen binnen de AGF-hardlopers doen. Picnic prijst alleen de witte pitloze druiven af – maar dat doen AH, Lidl en Jumbo deze week ook. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.