AGF Monitor week 40

0
Leestijd: 2 minuten

Met uizondering van het Lidl-mandje stijgen alle mandjes met AGF-hardlopers deze week in prijs. Het Lidl-mandje is € 0,39 goedkoper dan vorige week, wat neerkomt op een daling van 1,2%. De afstand naar Dirk (opnieuw laagst geprijsde mandje) blijft echter nog wel aanzienlijk. En let wel, na Lidl is het AH-mandje het voordeligst van de hier gevolgde formules.

De gemiddelde prijs van de mandjes komt deze week uit op € 34,55 en dat is 1,8% hoger dan vorige week. De prijsafstand tussen het laagst (Dirk) en hoogst (Picnic) geprijsde mandje met de populairste AGF-producten loopt weer wat op, van 16% (week 39) naar 19% deze week.

Lidl blijft het rustig aan doen met promoties binnen de 25 meest verkochte AGF-producten. Slechts drie aanbiedingen telden de prijsmeters. AH is ook deze week weer het meest actief met aanbiedingen (zes promoties). Plus heeft er vijf, Jumbo drie en Picnic en Dirk ieder twee. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.