AGF Monitor week 41

0
Leestijd: < 1 minuut

De prijsontwikkeling bij Plus laat voor wat betreft de gemeten AGF-hardlopers een mooie jojo-beweging zien; van hoogst geprijsd vorige week naar nu weer fors lager (en evenals week 39 het dichtst in de buurt bij de prijs van Lidl). De prijsafstand tussen het laagst en hoogst geprijsde mandje ligt deze week op 11%, een procentje lager dan vorige week. Behalve bij Plus daalt de prijs van het mandje deze week ook (licht) bij Picnic. Bij de andere formules stijgen de prijzen, het meest uitgesproken bij Albert Heijn.

Ten opzichte van vorige week doet Lidl het deze week wat rustiger aan met promoties: zeven van de 25 gemeten AGF-producten zijn in de aanbieding. AH heeft deze week zes promoties, Jumbo en Plus ieder twee en Picnic één. Bloemkool is deze week bij drie van de gevolgde vijf formules in de aanbieding, waarbij ze allemaal dezelfde prijs hanteren (€ 0,99). Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Alle producten uit het gemeten mandje zijn deze week bij alle gevolgde formules beschikbaar.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.