AGF Monitor week 42

0
Leestijd: 2 minuten

Daar waar de mandjes met AGF-hardlopers van Jumbo en Albert Heijn flink omlaag gaan in prijs, bewegen de mandjes van Lidl en Plus deze week in tegenovergestelde richting. Opvallend: de prijzen van de mandjes van Albert Heijn, Jumbo en Lidl liggen nu dicht bij elkaar, terwijl Dirk nog wat verder afstand neemt van de rest.

De gemiddelde prijs van de mandjes met meest gekochte AGF-producten komt deze week uit op € 34,94 en dat is 11 cent oftewel 0,3% lager dan vorige week. De prijsafstand tussen het laagst (Dirk) en hoogst (Picnic) geprijsde mandje is nu 17% (vorige week 15%).

Albert Heijn heeft deze week de meeste promoties binnen de 25 populairste AGF-producten: zeven. Dirk heeft er vijf, Jumbo vier, Lidl drie, Plus twee en Picnic (opnieuw) geen. Conference-handperen zijn deze week bij vijf van de zes gevolgde formules in de aanbieding. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.