AGF Monitor week 43

0
Leestijd: 2 minuten

Een tijdlang liet Lidl de prijsteugels vieren en hoewel het aantal promoties binnen het vaste mandjes met AGF-hardlopers nog meevalt, zoekt Lidl duidelijk weer onderkant van het prijsspectrum op. Het nadert het prijsniveau van het Dirk-mandje tot op € 0,31. De tegenovergestelde richting beweegt Alber Heijn op nadat het er vorige week in slaagde het Lidl-mandje tot op € 0,10 te naderen.

Door de prijsbewegingen van deze week komt de gemiddelde prijs van de mandjes met de 25 populairste AGF-producten uit op € 35,33 en dat is € 0,39 oftewel 1,1% hoger dan vorige week. De prijsafstand tussen het laagst (Dirk) en hoogst (Picnic) geprijsde mandje is deze week 14% (week 42: 17%).

De hogere prijs van het AH-mandje wordt niet veroorzaakt door een lager aantal aanbiedinge, aangezien de marktleider ook deze week de meeste (zeven) promoties heeft binnen het gemeten mandje. Lidl volgt met vijf aanbiedingen, Jumbo en Plus hebben er ieder vier, Picnic één (snoeptomaatjes) en Dirk geen. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.