AGF Monitor week 44

0
Leestijd: < 1 minuut

Vooral de prijsbeweging van Lidl springt direct in het oog: van € 28,21 naar € 29.74. Maar ook de stevige prijsverlaging van Plus valt op. Bijzonder om te zien dat Lidl en Plus deze week qua prijs het dichtst bij elkaar liggen als het gaat om de hardlopers in AGF. Aan de bovenkant zoeken Albert Heijn en Picnic elkaar nog nadrukkelijker op. De prijsafstand tussen de goedkoopste en duurste formule daalt (vooral door toedoen van de prijsstijging bij Lidl) ten opzichte van vorige week fors: van 23% naar 15%.

Ondanks de hogere prijs van het mandje blijft Lidl ook deze week de meeste aanbiedingen hebben. Zes om precies te zijn. AH en Plus hebben ieder vier promoties, Picnic heeft er deze week twee, Jumbo geen. Drie producten (bospeen, broccoli en perssinaasappels) zijn deze week bij twee formules in promotie. De details van de aanbiedingen en een overzicht van alle actuele prijzen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.