AGF Monitor week 44

0
Leestijd: 2 minuten

Bij de AGF Monitor van deze week hoort een kanttekening, want twee formules hebben te kampen met een manco. Bij zowel Picnic als Dirk is deze week geen bosui beschikbaar. Dit product is dus voor alle formules uit de prijsvergelijking gelaten. Mede daardoor daalt de gemiddelde prijs van de mandjes deze week naar € 34,75.

Ondanks het ontbreken van bosui in de vergelijking stijgt het mandje van Lidl – als enige – in prijs. En dat terwij Lidl dezer dagen viert dat het voor de tiende keer is uitgeroepen tot beste supermarkt in groente en fruit. Depprijsafstand tussen het laagst (Dirk) en hoogst (Picnic) geprijsde mandje stijgt deze week een procentje, van 14% (week 43) naar 15%.

Ook bij de aanbiedingen is van een uitbundig promotiefeest bij Lidl geen sprake: slechts twee aanbiedingen binnen het gemeten mandje met AGF-hardlopers. Opnieuw is het Albert Heijn dat met zes afprijzingen het meest actief is. Jumbo en Plus volgen met ieder vier promoties, Dirk heeft er drie en Picnic één. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.