AGF Monitor week 45

0
Leestijd: < 1 minuut

Een wisselend beeld deze week: bij twee formules stijgen de prijzen van de AGF-hardlopers (Picnic en Plus), bij drie formules dalen de prijzen juist (AH, Jumbo en Lidl). Het betekent dat Picnic deze week net wat duurder is dan Jumbo, maar vooral dat Plus de prijs van het AH-mandje dicht nadert (tot op 14 cent). De prijsafstand tussen de goedkoopste en duurste formule blijft ten opzichte van vorige week overanderd (17%).

Kijken we naar de promoties, dan zitten we nog volop in het mandarijnenseizoen. Die zijn deze week weer volop in de aanbieding, en wel bij drie (AH, Jumbo en Picnic) van de vijf formules. Verder tellen we bij Lidl weer de meeste promoties (zeven). Bij de andere formules ligt dat aantal beduidend lager. Jumbo, Plus en Pincic hebben ieder twee aanbiedingen binnen de AGF-hardlopers, AH zelfs maar één. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Alle AGF-hardlopers zijn deze week beschikbaar bij de gevolgde formules.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.