AGF Monitor week 45

0
Leestijd: 2 minuten

Na de ‘bosuimanco’s’ van vorige week bij Picnic en Dirk zijn alle mandjes met de 25 meest gekochte AGF-producten weer compleet. Dat betekent overigens geenszins dat de prijzen van de mandjes over de hele linie omhoog gaan. Zo zijn de prijzen van de mandjes van zowel Albert Heijn als Dirk lager dan vorige week.

Aan de bovenkant van het prijsspectrum beweegt het Picnic-mandje steeds verder van de rest af. In combinatie met de lagere prijs van het Dirk-mandje levert dat een fors hogere prijsafstand tussen het hoogst en laagst geprijsde mandje op: 20% (week 44 15%). De gemiddelde prijs van de mandjes ligt deze week op € 34,74.

Albert Heijn is met zes promoties weer het meest actief binnen het gemeten mandje. De marktleider wordt direct gevolgd door Dirk (vijf aanbiedingen). Daarna volgen Jumbo (vier), Lidl (drie), Plus (twee) en Picnic (één). Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.