AGF Monitor week 46

0
Leestijd: 2 minuten

Terwijl Jumbo en Plus met hun mandjes met AGF-hardlopers de bovenkant van het prijsspectrum opzoeken zien we Lidl deze week weer een serieuze poging doen om in de buurt te komen van het Dirk-mandje. Het heeft er alle schijn van dat de prijsverhoudingen van de afgelopen maanden worden doorbroken.

Door de prijsbewegingen van deze week stijgt de gemiddelde prijs van de mandjes met € 0,29 oftewel 0,8%. De prijsafstand tussen het laagst en hoogst geprijsde mandje komt evenals vorige week uit op 20%.

Kijken we naar de promoties binnen de 25 meest gekochte AGF-producten, dan zien we Lidl weer wat actiever wordt met deze week zes aanbiedingen. Albert Heijn blijft evenwel het meest actief met acht promoties. Daarna volgt Jumbo met vijf aanbiedingen, Dirk heeft er vier, Plus drie en Picnic twee. Mandarijnen zijn deze week bij vijf van de zes gevolgde formules in promotie.

Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.