AGF Monitor week 47

0
Leestijd: 2 minuten

Met ingang van deze week voegen we Dirk (van den Broek) toe aan de wekelijkse vergelijking binnen de AGF Monitor. Dat betekent dat Lidl als het gaat om de prijzen van AGF-hardlopers er een serieuze uitdager bij krijgt. In de week dat we Dirk toevoegen komt de prijs van het Dirk-mandje namelijk al lager uit dan die van het Lidl-mandje.

Sowieso duikelen de prijzen van de mandjes deze week flink naar beneden. De belangrijkste reden hiervoor is echter dat niet alle producten bij alle retailers beschikbaar zijn. Bij Picnic zijn deze beek bospeen, reguliere bleekselderij en conference-peren niet beschikbaar. Deze producten zijn daarom voor alle formules uit de vergelijking gehaald.

De prijsafstand tussen de laagst en hoogst geprijsde formule schiet door de komst van Dirk omhoog naar 18%. De gemiddelde prijs van de mandjes ligt deze week op € 33,32 en dat is 13,6% lager dan vorige week (de daling komt zoals gezegd vooral door het ontbreken van producten).

Kijken we naar de promoties, dan zien we dat Dirk er niet veel nodig heeft om tot een lager geprijsd mandje te komen. Ter illustratie: Dirk heeft deze week drie aanbiedingen binnen de top-25 AGF-producten en Lidl 11. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.