AGF Monitor week 47

0
Leestijd: 2 minuten

Deze week is het met name Plus dat aan de prijsknop draait: ten opzichte van vorige week daalt het Plus-mandje namelijk met € 2,36 oftewel 6,3%. En daarmee duikt Plus ook weer eens onder de prijs van het AH-mandje. Ook het Jumbo-mandje daalt deze week in prijs, al is € 0,14 op een mandje met 25 AGF-producten geen enorme afprijzing.

De gemiddelde prijs van de mandjes met AGF-hardlopers ligt deze week op € 35,27 en dat is € 0,25 oftewel 0,7% hoger dan vorige week. De prijsafstand tussen het laagst (Dirk) en hoogst (Picnic) geprijsde mandje is met 18% iets kleiner geworden ten opzichte van vorige week (toen 20%).

Van veel actiegeweld binnen de 25 meest gekochte AGF-producten is ook deze week geen sprake. AH gaat met vijf promoties aan de leiding. Lidl, Jumbo en Plus hebben er ieder vier, terwijl Dirk en Picnic volgen met resp. twee en één promotie. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.