AGF Monitor week 48

0
Leestijd: 2 minuten

De prijzen van de mandjes met de meest verkochten AGF-producten schieten deze week over een breed front omhoog. Daar hoort wel een uitleg bij. Vorige week waren een drietal producten niet beschikbaar bij Picnic en werden deze uit de vergelijking gehaald waardoor de prijzen van de mandjes logischerwijze daalden. Deze week is productbeschikbaarheid echter een nog groter probleem bij Picnic, aangezien maar liefst negen van de vaste 25 producten niet beschikbaar zijn. Om die reden is besloten deze week Picnic in z’n geheel niet mee te nemen in de vergelijking, waardoor de mandjes compleet zijn (en in prijs stijgen).

Nieuwkomer Dirk (vorige week voor het eerst in de vergelijking) heeft ook deze het laagst geprijsde mandje. De gemiddelde prijs van de mandjes met AGF-hardlopers komt deze week uit op € 37,18 (excl. Picnic). De prijsafstand tussen het laagst en hoogst geprijsde mandje bedraagt deze week 16% (tegenover 18% vorige week).

Bij Lidl telden de prijsmeters deze week 11 promoties. Bij dat aantal komt Albert Heijn met vijf aanbiedingen het dichtst in de buurt. De overige formules laten aanzienlijk minder actiegeweld zien binnen de AGF-hardlopers: Plus heeft drie promoties, Jumbo en Dirk ieder twee. Overigens is Picnic wel meegenomen in het overzicht van de actuele prijzen. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.