AGF Monitor week 48

0
Leestijd: 2 minuten

Het zijn met name de mandjes van Jumbo en Plus die deze week in beweging komen. Naar boven, wel te verstaan. Daarbij begint Jumbo het prijsniveau van Picnic te benaderen. De overige mandjes met AGF-hardlopers dalen deze week in prijs.

De gemiddelde prijs van de mandjes met de meest gekochte AGF-producten ligt deze week op € 35,02, terwijl dat vorige week nog € 35,28 was. Dat komt neer op een daling van iets meer dan 0,7%. De prijsafstand tussen het laagst (Dirk) en hoogst (Picnic) geprijsde mandje loopt weer op, van 18% (vorige week) naar nu 23%.

Binnen het mandje met de 25 populairste AGF-producten begint Lidl weer wat meer promoties te doen. Zes tellen de prijsmeters van Pricing Experts er deze week. Maar, als Albert Heijn er dan een schepje bovenop doet – met acht promoties – dan staat de marktleider in dit opzicht toch bovenaan het ranglijstje. De overige formules doen het rustiger aan: Plus vier, Jumbo en Dirk ieder drie en Picnic geen.

Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.