AGF Monitor week 49

0
Leestijd: < 1 minuut

De plotselinge stijging van de prijs van het mandje met AGF-hardlopers bij Lidl, vorige week, wordt meer dan teniet gedaan door de prijsdaling van deze week. Voor een vergelijkbaar prijsniveau moeten we bij Lidl terug naar week 35 van dit jaar. Ook bij Albert Heijn draaien de prijzen van de 25 populairste AGF-producten deze week zuidwaarts. En omdat de prijzen bij Jumbo juist wat omhoog gaan, komt deze formule nu als hoogst geprijsde uit de bus. De prijsafstand tussen de goedkoopste en duurste formule loopt als gevolg van de prijsbewegingen weer op ten opzichte van vorige week, en wel van 15% naar 19%.

Met zeven aanbiedingen deze week lijkt de promotieluwte van de afgelopen weken bij Lidl voorbij. AH en Jumbo volgen op afstand met twee promoties binnen het gemeten mandje, Plus en Picnic hebben er deze week ieder één. Daarbij kiest Plus voor (A-merk) bananen, maar heeft daar met een prijs van € 1,39 per kilo desondanks niet de laagste prijs. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Alle AGF-hardlopers zijn deze week beschikbaar bij de gevolgde formules.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.