AGF Monitor week 49

0
Leestijd: < 1 minuut

Deze week is Picnic weer meegenomen in de vergelijking, maar dat wil niet zeggen dat alle manco’s van vorige week (negen producten waren toen niet beschikbaar) zijn opgelost. Bleekselderij en bosui zijn nog altijd niet beschikbaar bij de online supermarkt en mede omdat deze producten uit de vergelijking zijn gehaald dalen de prijzen van de mandjes met AGF-hardlopers deze week weer.

Kijken we naar de belangrijkste prijsbewegingen, dan zien we de prijs van het AH-mandje stevig dalen. Dat geldt overigens ook voor het mandje van Lidl, al blijft Dirk nog net even voordeliger (het verschil bedraagt nu zeven cent). De gemiddelde prijs van de mandjes ligt deze week op € 35,23. De prijsafstand tussen het laagst en hoogst geprijsde mandje loopt weer op: van 16% (week 48) naar 19%.

Binnen de 25 meest verkochte AGF-producten is Lidl deze week weer het meest actief met promoties. Maar liefst 15 van de 25 producten zijn namelijk in promotie. Op behoorlijke afstand volgt AH met zes aanbiedingen, Plus heeft er vier. Jumbo en Dirk hebben er ieder twee en Picnic volstaat met één afprijzing (Elstar-appels). Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.