AGF Monitor week 5

0
Leestijd: < 1 minuut

De prijzen van de mandjes met de 25 populairste AGF-producten kruipen deze week behoorlijk naar elkaar toe. Daarbij draaien Albert Heijn, Jumbo en Picnic de prijsknop neewaarts, terwijl de prijzen bij Lidl en Plus juist wat oplopen. Maar omdat AH de prijzen steviger verlaagt, komt Jumbo deze week als hoogst geprijsde formule uit de bus, iets wat we niet vaak zien. De prijsafstand tussen de goedkoopste en duurste formule daalt door de prijsbewegingen van deze week verder tot 8%.

Aan het promotiefront min of meer het vertrouwde beeld: Lidl heeft niet bijzonder veel aanbiedingen, maar met vijf stuks binnen ons gemeten mandje toch wel weer meer dan de andere formules. AH en Picnic volgen met ieder vier promoties, terwijl Jumbo en Plus er ieder twee hebben. Mandarijnen zijn deze week alleen bij Lidl niet in de aanbieding. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Alle AGF-hardlopers zijn deze week beschikbaar bij de gevolgde formules.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.