AGF Monitor week 5

0
Leestijd: 2 minuten

De meest in het oog springende prijsbeweging in de mandjes met veel gekochte AGF-producten zien we opnieuw bij Plus, maar dan nu in opwaartse richting. Het ‘actiegeweld’ van vorige week is weer tot bedaren gekomen en daarmee veert de prijs van het Plus-mandje ook weer op. Intussen blijft de prijs van het Dirk-mandje gestaag dalen. Mede daardoor stijgt de prijsafstand tussen het laagst (Dirk) en hoogst (Picnic) geprijsde mandje deze week naar 23% (21% in week 4).

De gemiddelde prijs van de mandjes met AGF-hardlopers komt deze week uit op € 37,15, wat 0,3% lager is dan vorige week. Daarmee blijft de verwachte prijsstijging als gevolg van de hoge inflatie (7,6% in januari volgens het CBS, met name veroorzaakt door stijgende prijzen van energie en voedsel) vooralsnog uit.

Kijken we naar de promoties dan zien we dat Lidl het heft weer in handen neemt. Tien promoties tellen de prijsmeters bij de discounter. Albert Heijn en Dirk volgen met ieder zes aanbiedingen, Jumbo en Plus hebben er ieder vier en Picnic hout het bij twee afprijzingen. Witte pitloze druiven zijn deze week bij vier van de zes formules in promotie.

Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.