AGF Monitor week 50

0
Leestijd: < 1 minuut

Productbeschikbaarheid blijft een probleem bij Picnic. Bleekselderij en pers- en handsinaasappelen zijn deze week niet beschikbaar en daarom uit de prijsvergelijking gehaald. Dat is ook de belangrijkste reden dat de prijzen van de mandjes met AGF-hardlopers dalen. Het is de derde week op rij dat Picnic met manco’s kampt.

De gemiddelde prijs van de mandjes ligt deze week op € 36,03. Voor het eerst sinds de opname van Dirk in deze rubriek (week 47) komt Lidl weer als laagst geprijsde formule uit de bus als het gaat om de meest verkochte AGF-producten. Het prijsverschil tussen de twee prijsvechters bedraagt € 0,11. De prijsafstand tussen de laagst en hoogst geprijsde formule, resp. Lidl en Picnic, komt deze week uit op 25%.

Evenals vorige week is bij Lidl meer dan de helft van de producten uit het mandje in de aanbieding. 15 promoties hebben de prijsmeters geteld. De andere formules volgen op respectabele afstand: AH heeft zes aanbiedingen, Dirk vijf, Jumbo drie en Plus en Picnic ieder één. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.