AGF Monitor week 51

0
Leestijd: 2 minuten
Heeft Lidl in de gaten gehad dat het vorige week in prijs wel erg veel afstand nam van de andere formules? Hoe dan ook, deze week wordt die prijsafstand flink gecorrigeerd. Bij alle formules gaat de prijs van het mandje met de 25 populairste AGF-producten omhoog, maar bij Lidl is de stijging met 8% fors te noemen. De prijsafstand tussen de duurste en goedkoopste formule daalt hierdoor van 24% naar 18%.
De hogere prijs van het Lidl-mandje wordt vooral veroorzaakt door een kleiner aantal aanbiedingen. Vorige week waren het er nog 10, deze week zijn het er week 4. Overigens heeft Lidl met dat aantal nog altijd het grootste aantal aanbiedingen. Want Plus heeft deze week drie promoties en Albert Heijn en Jumbo ieder twee, waarmee er in de drukke week voor Kerst sprake is van relatieve rust aan het promotiefront.
Perssinaasappels zijn deze week behalve bij Lidl en Jumbo ook bij AH in de aanbieding, maar dan in de vorm van een 1+1 gratis voor € 2,99, terwijl de andere twee € 1,99 voor een netje vragen. De details van de aanbiedingen en een overzicht alle actuele prijzen zijn zoals gebruikelijk te vinden op: FP+
Volgende week is er vanwege de feestdagen geen AGF Monitor. Begin volgend jaar pakken de prijsmeters de draad weer op.
Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.
Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.