AGF Monitor week 6

0
Leestijd: < 1 minuut
Albert Heijn en Jumbo weten de prijs van het mandje met de 25 populairste AGF-producten deze week nagenoeg stabiel te houden. Bij Plus daarentegen stijgt de prijs deze week aanzienlijk. De stijging volgt op een verhoudingsgewijs juist lage mandjesprijs vorige week. Toen naderde Plus de prijs van Jumbo tot op € 0,32 cent. De prijsafstand tussen de goedkoopste en duurste formule stijgt deze week van 18% naar 20%.
De hogere prijs bij Plus heeft ook te maken met een kleiner aantal promoties. Eén, om precies te zijn: broccoli. De aanbieding van Plus is echter niet de diepste afprijzing. Bij Lidl en Albert Heijn is de broccoli met € 0,75 namelijk nog € 0,03 goedkoper. Lidl heeft deze week weer de meeste promoties (4), gevolgd door AH (3) en Jumbo (2). De details van de aanbiedingen en een overzicht alle actuele prijzen zijn zoals gebruikelijk te vinden op: FP+.
Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.
Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.