AGF Monitor week 6

0
Leestijd: 2 minuten

Deze week gaan de prijzen van de meest verkochte AGF-producten over de hele linie omhoog. Dat wil zeggen, bij elk van de hier gevolgde formules ligt de prijs van het mandje met AGF-hardlopers hoger dan vorige week. Wel zijn de onderlinge verschillen in prijsverhogingen groot. Door de prijsbewegingen van deze week neemt de prijsafstand tussen de goedkooptste en duurste formule weer toe. Deze stijgt ten opzichte van vorige week namelijk van 8% naar 11%.

En ondanks dat ook bij Lidl de prijzen van de AGF-hardlopers deze week stijgen, weet de discounter de prijsafstand naar de andere formules aanzienlijk te vergroten nadat deze in week 5 erg klein was geworden met nota benen online supermarkt Picnic dat Lidl het dichtste naderde.

De hogere prijzen bij Lidl worden niet veroorzaakt door de afwezigheid van promoties. Sterker nog, het aantal promoties bij Lidl binnen het gemeten mandje is deze week erg hoog. 13 aanbiedingen telden de prijsmeters namelijk. Daarmee is meer dan de helft van het mandje in promotie. De andere formules doen het aanzienlijk rustiger aan. Zo heeft Plus vijf aanbiedingen, AH en Picnic twee en Jumbo één. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Alle AGF-hardlopers zijn deze week beschikbaar bij de gevolgde formules.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.