AGF Monitor week 7

0
Leestijd: < 1 minuut

Het Lidl-mandje maakt deze week een forse prijsduikeling. Maar dan zijn ook 24 van de 25 AGF-hardlopers in promotie bij Lidl. Dat is iets wat we nog niet eerder hebben gezien. Ook bij Plus daalt de prijs van het mandje aanzienlijk, al heeft de formule daar slechts twee aanbiedingen voor nodig. De gemiddelde prijs van de mandjes komt deze week uit op € 36,26 en dat is 3,3% lager dan vorige week.

Door de stevige prijsbeweging aan de onderkant (bij een licht dalende prijsontwikkeling aan de bovenkant), schiet de prijsafstand tussen de laagst en hoogst geprijsde formule deze week naar maar liefst 31% (vorige week: 20%).

Met zowat het hele mandje met AGF-hardlopers in de aanbieding wijkt Lidl qua promoties duidelijk af van de andere formules. Daar tellen de prijsmeters deze week aanzienlijk minder afprijzingen: zes bij Albert Heijn, drie bij zowel Jumbo als Dirk en twee bij zowel Plus als Picnic. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.