AGF Monitor week 7

0
Leestijd: 2 minuten

Aardig wat beweging in de mandjes met de populairste AGF-producten, zowel naar boven als naar beneden. Per saldo wordt de prijsafstand tussen het laagst (Dirk) en hoogst (Picnic) geprijsde mandje echter kleiner. Die daalt namelijk van 20% (week 6) naar 16. Want het Picnic-mandje daalt 1,2% in prijs, terwijl het Dirk-mandje 2,7% in prijs stijgt (maar daarmee nog ruim onder alle overige mandjes blijft).

De gemiddelde prijs van de mandjes met AGF-hardlopers ligt deze week op € 38,09 en dat is € 0,57 oftewel 1,5% hoger dan vorige week. Met name bij Albert Heijn en Plus zijn de mandjes deze week relatief sterk in prijs gestegen.

Ondanks de gestegen prijs van het mandje heeft AH deze week de meeste promoties binnen de 25 meest gekochte AGF-producten. Het zijn er zeven. Lidl volgt op de voet met zes afprijzingen, terwijl de overige formules het rustiger aandoen. Zo heeft Dirk vier promoties, Jumbo twee en Plus en Picnic ieder één.

Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.