AGF Monitor week 7

0
Leestijd: 2 minuten
Dalende prijzen bij Albert Heijn, Plus en met name Lidl. En juist stijgende prijzen bij Jumbo. Een vergelijkbare beweging hebben we in deze rubriek nog niet gezien. Het gevolg? Jumbo nadert hiermee tot op 13 cent het prijsniveau van Plus. De prijs van ons mandje daalt bij Lidl deze week met € 1,70 oftewel 5,3%. Het prijsverschil tussen de duurste en goedkoopste formule blijft evenwel stabiel op 23%.
De prijsstijging van het mandje bij Jumbo lijkt mede te worden veroorzaakt door het ontbreken van promoties. Lidl heeft er deze week zes, AH vijf en Plus drie. Bloemkool is deze week bij Lidl, AH en Plus in promotie (waarbij Lidl de laagste prijs heeft). Daarnaast hebben zowel Lidl als Plus pers- en handsinaasappelen in de aanbieding. Maar in dit geval is het Plus met (in beide gevallen) de meest scherpe prijs. De details van de promoties en alle actuele prijzen zijn te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.
Over PricingExperts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.
{jcomments off}