AGF Monitor week 8

0
Leestijd: 2 minuten
Was het vorige week Plus nog dat met de prijs van het mandje met de 25 populairste AGF-producten onder die van Jumbo dook, deze week is het Albert Heijn dat een ruk aan de prijsknop heeft gegeven en daarmee zelfs behoorlijk ver onder de prijs van Jumbo uitkomt. Een dergelijke prijsbeweging hebben we in deze rubriek niet eerder gezien.
Tegelijkertijd weet Plus het prijsniveau van vorige week niet vast te houden en schiet dus in prijs omhoog en ver voorbij Jumbo, dat in prijs nagenoeg stabiel blijft. Daarmee is Plus opeens weer de duurste formule. Deze bewegingen doen de prijsafstand tussen de goedkoopste en duurste formule in ieder geval weer stijgen, van 12% vorige week naar 17% in week acht. De prijsafstand tussen AH en Lidl is deze week wel aanzienlijk kleiner geworden.
Gezien de prijsbeweging van AH zal het niet verbazen dat de marktleider deze week het grootste aantal promoties heeft (al valt het met zes stuks – waaronder hand- en perssinaasappelen – eigenlijk nogal mee). Plus volgt met vijf (maar die zijn aanzienlijk minder scherp), terwijl Lidl er vier heeft en Jumbo deze week volstaat met twee aanbiedingen. De details van de aanbiedingen en een overzicht alle actuele prijzen zijn zoals gebruikelijk te vinden op: FP+.
Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.
Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.