AGF Monitor week 8

0
Leestijd: 2 minuten

Duidelijk is dat er sprake is van een ‘verhoogde dynamiek’ als het gaat om de prijzen in de AGF-categorie. Het Plus-mandje heeft deze week nog een extra neerwaartse zet gekregen, terwijl de prijzen bij Lidl omhoog bewegen. Kennelijk voelt Lidl niet de noodzaak om in prijs te reageren op de prijsverlagingen die voortvloeien uit de campagne rondom de Laagblijvers. Door de nieuwe neerwaartse beweging duikt Plus niet alleen onder de prijs van Jumbo, maar nadert het ook de prijs van het mandje van Lidl (het prijsverschil bedraagt van € 0,37).

Het mandje van Albert Heijn stijgt deze week stevig na de prijsverlagingen van vorige week. Door de prijsbewegingen van AH en Lidl neemt de prijsafstand tussen de duurste en goedkoopste formule weer toe, van 9% naar 11%. Daarbij liggen de prijzen van de mandjes van Jumbo, Plus en Lidl nu relatief dicht bij elkaar.

Ondanks de hogere prijzen bij Lidl is de discounter toch weer het meest actief met aanbiedingen binnen de 25 populairste AGF-producten die we hier wekelijks meten. Zeven aanbiedingen tellen we bij Lidl. Plus heeft naast de Laagblijvers deze week vijf promoties. Picnic, Jumbo en AH volstaan deze week met resp. drie, twee en één aanbieding(en). De details van de aanbiedingen en een overzicht van alle actuele prijzen is te vinden op FP+.

Laagblijvers zijn producten (o.a. broccoli, paprika’s, appels, komkommers, tomaten, courgettes en champignons) die voortaan vast laag geprijsd worden en dus niet gelden als aanbieding. Daardoor is het toch ‘gewoon’ Lidl dat deze week weer het grootste aantal promoties heeft: zeven stuks. Plus volgt met zes echte aanbiedingen. AH heeft er vier evenals Picnic. Jumbo heeft deze week drie promoties. Witlof is deze week bij Lidl, AH en Plus in de aanbieding waarbij Plus € 0,10 cent duurder is dan de andere twee.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.