AGF Monitor week 8

0
Leestijd: < 1 minuut

Zowel het mandje van Albert Heijn als dat van Jumbo daalt deze week in prijs. Maar daar waar de 25 populairste AGF-producten bij Jumbo ten opzichte van vorige week met 3 cent dalen, daalt het AH-mandje met 4% oftewel € 1,48. De prijsverlaging bij AH zorgt ervoor dat de marktleider deze week de prijs van het Lidl-mandje het dichtst nadert – iets dat we niet iedere week zien. De prijsafstand tussen de laagst (Lidl) en hoogst (Picnic) geprijsde formule daalt deze week met een procentje tot 12%.

Aan het promotiefront zien we een vertrouwd beeld: Lidl is met tien aanbiedingen weer eens het meest actief. AH volgt met vijf aanbiedingen. Plus heeft er twee, Jumbo één en Picnic heeft deze week geen afprijzingen (let wel, het gaat hier om het aantal promoties binnen het gemeten mandje). Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Alle AGF-hardlopers zijn deze week beschikbaar bij de gevolgde formules.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.