AGF Monitor week 8

0
Leestijd: < 1 minuut

Opnieuw is bij Lidl zowat het hele mandje met AGF-hardlopers in promotie (alle producten op krop sla na!). De ‘€ffe naar b€neden weken’ van de discounter worden dus ook nadrukkelijk in groente en fruit doorvertaald. De prijs van het Lidl-mandje daalt ook nog wat verder. De prijsafstand tussen het laagst en hoogst geprijsde mandje loopt hierdoor nog wat verder op, van 31% (vorige week) naar 33%.

De gemiddelde prijs van de mandjes ligt deze week op € 35,85 en dat is 1,1% lager dan vorige week. Overigens dalen de prijzen niet overal, want zowel bij Jumbo als bij Plus loopt de prijs van het mandje met populaire AGF-producten (licht) op.

Kijken we naar de promoties, dan is het contrast tussen Lidl en de overige formules levensgroot. Tegenover de 24 aanbiedingen van Lidl staan deze week drie afprijzingen bij Albert Heijn en Jumbo, twee bij Plus en één bij Picnic. Dirk heeft deze week geen promoties binnen de 25 meest verkochte AGF-producten. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.