AGF Monitor week 8

0
Leestijd: 2 minuten

Van de gevolgde mandjes met AGF-hardlopers daalt het Plus-mandje het meest in prijs, en wel met € 0,66 oftewel 1,7% naar € 38,37. Daarmee nadert Plus – weliswaar met enige afstand – het Lidl-mandje, dat deze week eveneens daalt. De mandjes van Albert Heijn, Jumbo en Dirk bewegen in tegengestelde richting, al blijft het Dirk-mandje ruimschoots het laagst geprijsd.

Door alle prijsbewegingen daalt de prijsafstand tussen het laagst (Dirk) en hoogst (Picnic) geprijsde mandje deze week verder, van 16% (week 7) naar 14%. De prijs van het Picnic-mandje daalt voor het eerst sinds weken weer eens onder de € 40,-. De gemiddelde prijs van de mandjes met de meest gekochte AGF-producten komt deze week uit op € 38,08 en dat één cent lager dan vorige week.

Deze week is Lidl het meest actief binnen de gemeten populairste AGF-producten; de prijsmeters telden zeven zeven promoties. Daarna volgt AH met vier aanbiedingen, Plus en Dirk hebben er ieder drie, Jumbo twee en Picnic één (opnieuw avocado). Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.