AGF Monitor week 9

0
Leestijd: < 1 minuut

Lidl haalt deze week ietwat de voet van het gas als het gaat om het aantal promoties binnen het vaste mandje van AGF-hardlopers. ‘Slechts’ 16 van de 25 meest verkochte AGF-producten zijn nu in promotie. Het leidt er wel toe dat het laagst geprijsde mandje deze week niet van Lidl is maar van Dirk. Met uitzondering van Lidl dalen de prijzen van de mandjes over de hele linie. De gemiddelde prijs komt deze week uit op € 34,84 en dat is 2,8% lager dan vorige week. De prijsafstand tussen het laagst en hoogst geprijsde mandje daalt van 33% (week 8) naar 26%.

Lidl heeft ook deze weel veruit de meeste promoties binnen de gemeten AGF-hardlopers. Albert Heijn heeft deze week zes aanbiedingen en komt daarmee het dichtst in de buurt bij de 16 van Lidl. Jumbo, Plus en Dirk hebben ieder twee promoties. Picnic volstaat met één aanbieding (handperen, die overigens ook bij AH en Lidl in de aanbieding zijn). Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.