Albert Heijn: vernieuwing in vegetarisch en groente

0
Leestijd: < 1 minuut
Albert Heijn voegt diverse nieuwe kookgroenten en vegetarische producten toe aan het assortiment. Groentefriet, vers falafeldeeg, biologische pompoenstukjes, burgers van gestoomde groenten etc. Dit om het consumenten makkelijker te maken meer groente te eten en minder of geen vlees. “En omdat we weten dat onze klanten variatie belangrijk vinden inspireren we hen met tot wel vijf verschillende bereidingswijzen op de verpakking”, aldus Marit van Egmond, directeur merchandising & sourcing bij Albert Heijn.

De nieuwe vegetarische producten van Albert Heijn zijn echt vers en niet voorgebakken. De producten zitten boordevol groenten en bevatten veel eiwitten. De kleurrijke vleesvervangers zijn goed voor iedereen die meer groente wil eten en daarin graag varieert. De uitbreiding van het vegetarische assortiment bestaat uit drie soorten producten:
• Burgers van gestoomde groente gemaakt van rode biet, mais en wortel, en groene boon
• Vers vegetarisch gehakt: rul, in balletjes en boomstammetjes
• Vers falafeldeeg in de varianten naturel, rode biet en groentemix
Alle kookgroenten in het schap met gesneden verse groenten hebben een nieuwe verpakking gekregen. Daarop staan tot wel vijf verschillende bereidingswijzen voor ieder product. Ook is het schap uitgebreid met verrassende soorten groenten en groentecombinaties zoals:
• Stamppotgroenten met paarse boerenkool
• Biologische pompoenstukjes
• Groentefriet van zoete aardappel, pastinaak en gele biet
• Groentefriet van oranje wortel, gele wortel, knolselderij en koolraap.
Daarnaast zijn er meerdere kleinverpakkingen toegevoegd. Zo wordt het ook voor kleinere huishoudens makkelijker om gezonde porties groenten te eten.
Met de uitbreiding van het groente- en vegetarisch assortiment wil Albert Heijn klanten inspireren om meer te variëren en te experimenteren. Groentebewerker Vezet speelt een belangrijke rol als leverancier van de nieuwe producten. Albert  Heijn werkt al sinds 1973 samen met Koninklijke Vezet.