AH XL Gelderlandplein: van Babacous tot Bam Tuk tot ‘grootste bloemenafdeling’

0
Leestijd: 2 minuten

Albert Heijn heeft afgelopen dinsdag de Albert Heijn XL ‘Gelderlandplein’, gevestigd in een overdekt winkelcentrum in Amsterdam-Buitenveldert, heropend. Albert Heijn meldt in een persbericht dat het gaat om ‘de allernieuwste foodconcepten’ (een woord dat overigens enorme opgang maakt in de sector, dat ‘foodconcepten’).

‘Met deze nieuwe foodconcepten’ maakt AH volgens ceo Marit van Egmond in bijbehorend persbericht vers en gevarieerd eten ‘nog makkelijker’. “Samen beter eten bereikbaar maken voor iedereen”, dat is waar AH in de woorden van Van Egmond voor staat.

De AH XL ‘Gelderlandplein’ omvat sinds dinsdag onder meer: de sushibar is uitgebreid met Bam Tuk (Aziatisch ‘streetfood’ uit de Thaise, Vietnamese en Indonesische keuken, zie foto, dit is ‘Bam Tuk in AH XL Eindhoven; bron: FoodPersonality).

Het versplein omvat met een ruim aanbod agf, maaltijden en verspakketten. Er is een zogeheten ‘vega-eiland’, met zo’n 200 vegetarische en veganistische artikelen. Bij de saladebars kan de klant zelf een salade laten samenstellen, met keuze uit verschillende basissalades, toppings en dressings. Daarnaast is in de winkel het grootste biologisch en glutenvrij assortiment te vinden. De Allerhande Keuken omvat vers bereide maaltijden, pizza uit de oven, diverse verse pasta’s, en verder ook vegetarisch eten van ‘Babacous’, uit het Midden-Oosten, zoals mezzes. Op het versplein zal een kok voortaan van donderdag tot en met zaterdag gerechten bereiden.

Op de broodafdeling kunnen klanten gebruik maken van een snijmachine. En na een eerder begin hiermee in een AH in Rotterdam introduceert Albert Heijn nu ook AH Verpakkingsvrij in deze vernieuwde AH XL: zes meter verpakkingsvrij-assortiment in dispensers. Albert Heijn: “Vanuit de dispensers kunnen klanten een eigen, herbruikbare verpakking vullen of ter plekke een herbruikbare pot of zak kopen. Klanten wegen eerst de verpakking zonder product, daarna vullen ze die met een van de zeventig producten en vervolgens printen ze een etiket waarmee ze afrekenen bij de kassa.”

En last but not least heeft AH in dit filiaal naar eigen zeggen ‘de grootste bloemenafdeling van Nederland’. Van de categorie bloemen en planten is Albert Heijn extra werk gaan maken sinds de overname van 38 Deen-supermarkten afgelopen jaar. Deen stond altijd bekend als ‘de bloemen-en-plantenkampioen’ van de Nederlandse supermarktformules, maar met die overname van Deen door AH, Vomar en Dekamarkt heeft Albert Heijn de bloemencentrale van Deen erbij genomen.