Ahold Delhaize wil fors uitbreiden in België

0
Leestijd: 2 minuten

Ahold Delhaize kondigt aan dat het fors wil uitbreiden in België: 30 tot 50 nieuwe AH’s in Vlaanderen en daarnaast nog eens 100 nieuwe supermarkten onder de vlag van Delhaize. Daar waar de retailer na de fusie eerder op besparingen leek in te zetten, wordt er de komende jaren dus fors in uitbreiding van het winkelnetwerk geïnvesteerd.

Voor Albert Heijn zou de aangekondigde uitbreiding ongeveer een verdubbeling betekenen ten opzichte van de huidige 42 Belgische winkels van dit moment. Wel komen de nieuwe AH-supermarkten allemaal in Vlaanderen en zal de formule dus niet uitbreiden naar Wallonië.

Het heeft er alle schijn van dat de plannen van Ahold Delhaize deels voortkomen uit de eerdere aankondiging van concurrent Jumbo dat het ook de Belgische markt wil betreden. Jumbo heeft daarvoor inmiddels naar eigen zeggen tientallen locaties vastgelegd. Een concrete datum voor de lancering van Jumbo in België is er nog niet.

Behalve de 100 nieuw te openen Delhaize-supermarkten, verwacht de retailer dat er de komende jaren tevens nog zo’n 200 Shop&Go’s en Fresh Ateliers bij komen. Delhaize heeft in totaal meer dan 760 winkels in België. De nieuwe winkels van Delhaize komen in zowel Nederlandstalige als Franstalige gebieden.

Ahold Delhaize maakte verder bekend dat Bol.com straks ook afhaalpunten in de winkels van Delhaize krijgt. De webwinkel, eveneens een onderdeel van Ahold Delhaize, heeft al langer afhaalpunten bij zowel de Nederlandse als Vlaamse winkels van Albert Heijn.

Volgens Ahold Delhaize vullen Albert Heijn en Delhaize elkaar goed aan in het Belgische supermarktlandschap. Daarbij hanteert Albert Heijn vooral lagere ‘Hollandse’ prijzen gecombineerd met een verrassend assortiment. Delhaize verkoopt daarentegen een hoogwaardiger en hoger geprijsd assortiment.

Organisatorisch komt de aangekondigde expansie – dus ook die van Albert Heijn – in België in handen van Delhaize; zodra een nieuw AH is geopend wordt deze overgedragen aan Albert Heijn.