Ahold Delhaize wil Frans Muller herbenoemen

0
Leestijd: < 1 minuut

Als het aan Ahold Delhaize ligt wordt ceo Frans Muller volgend jaar opnieuw voor een nieuwe bestuurstermijn benoemd. Het voorstel komt op de agenda van de aandeelhoudersvergadering van april volgend jaar. De aandeelhouders hebben het laatste woord. Onder zijn leiding zette Ahold Delhaize de afgelopen jaren ‘solide financiële resultaten’ neer, aldus de aanbeveling van president-commissaris Peter Agnefjäll.

Muller is sinds 2018 ceo van Ahold Delhaize en volgde in die functie Dick Boer op. In de jaren daarvoor was hij de tweede man naast ceo Dick Boer en ‘chief integration officer’ van het toen net gefuseerde Ahold en Delhaize. Vóór de fusie met Ahold was Muller topman van Delhaize dat hij flink reorganiseeerde en klaarmaakte voor de fusie met Ahold.

Muller begon zijn loopbaan in de levensmiddelenhandel jaren eerder bij groothandel Makro. Door de verkoop van de Europese Makro’s door SHV aan het Duitse Metro kwam Muller daar terecht. Hij werkte daar tot 2013 en in zijn laatste periode was hij lid van de raad van bestuur.

Bij Ahold Delhaize loopt zijn termijn volgend jaar af en het is de bedoeling dat Muller opnieuw voor een termijn van vier jaar wordt benoemd.