Ahold Delhaize wil Jan Zijderveld als commissaris

0
Leestijd: < 1 minuut

Ahold Delhaize maakt bekend dat het Jan Zijderveld voordraagt als lid van de Raad van Commissarissen. De benoeming zou moeten plaatsvinden op 14 april wanneer de Ahold Delhaize zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering houdt.

Jan Zijderveld werkte zo’n 30 jaar in tal van functies bij Unilever. In de loop der jaren werkte Zijderveld voor Unilever in zeven verschillende landen, laatstelijk als ceo en president van Unilever Europa. In 2018 verliet hij Unilever en werd hij ceo van cosmeticabedrijf Avon, dat hij uit het slop wist te trekken. Begin 2020 werd Avon overgenomen door branchegenoot The Nature & Co. waarn Zijderveld vertrok. Sindsdien is Zijderveld vooral als adviseur actief.

Peter Agnefjäll, voorzitter van de RvC van Ahold Delhaize toonde zich verheugd over de komst van Zijderveld. “Jan brengt uitgebreide internationale ervaring, consumer insights in een brede reeks van producten en waardevolle kennis op het gebied van de wereldwijde retailwereld met zich mee. Door zijn komst krijgen we de beschikking over vaardigheden en competenties die belangrijk zijn voor de RvC nu Ahold Delhaize zijn Leading Together-strategie verder ontwikkelt.”

Op 14 april zullen de aandeelhouders van Ahold Delhaize over de benoeming van Jan Zijderveld stemmen.